Lundberg

Du är nu: Media  »  Nyheter

Lännen och Latvala i vinnande samarbete

28.2.2011

I dagarna har Lännen tractors – som tillverkar grävlastare och redskapsbärare med varumärkena Lännen och Lundberg – skrivit ett samarbetsavtal för säsongen 2011 med vm-rallyföraren Jari-matti Latvala.

– Lännen Tractors produkter med Lännen-grävlastare och Lundberg–redskapsbärare är synliga i den dagliga gatubilden. Via samarbetet med Jari-Matti Latvala strävar vi att nå ut till den breda kundgruppen för våra entreprenadmaskiner samt att väcka ett allmänt intresse för vår bransch. Våra maskiner representerar senaste tekniken inom vår bransch, på liknande sätt som rally representerar detta inom bilindustrin. Vi har givetvis även stora förhoppningar och förtroende för Latvalas sportsliga framgångar inom Rally-VM, säger Max Kvickström, vd Lännen Tractors.

Kundgruppen med maskinföretagare och entreprenörer är ofta intresserade av motorsport. Och i detta fall har man hittat ytterligare kopplingar. Jari-Matti Latvalas far har länge agerat inom maskinbranschen som entreprenör och maskinhandlare. Lännen grävlastare finns alltså redan tidigare i familjen Latvalas maskinpark.

– Lännen-maskinerna är för mig mycket bekanta. Jag har vuxit upp med alla slags entreprenadmaskiner. Min bild av Lännen är att de är starka såväl i nischsegment som till exempel linjebyggnad som i mer breda normala entreprenadsegment. Jag ser verkligen fram emot att ha en framgångsrik finsk samarbetspartner, som är tekniskt ledande och utvecklar den finska maskinbyggnadsindustrin, berättar Jari-Matti Latvala.

Rally VM-serien inleddes med det Svenska Rallyt där Jari-Matti Latvala tog en fin tredje plats.

Mer info:
www.jmlatvala.com

jarimattilatvala

« Tillbaka