Lundberg

Du är nu: Media  »  Nyheter

Lundbergarna är nu ännu mer effektiva och lätthanterliga

14.8.2014

Lundberg 5220

 Serien av Lundberg-redskapsbärare kommer att utökas med hela fem nyheter i 20-serien under hösten.


Lundberg Hymas, som ingår i Lännen MCE koncernen, introducerar i år inte mindre än fem nya modeller från Lundberg. De här nya redskapsbärarna för fastighets- och miljötjänster är modellerna 5220, 6220 och 7220 samt de lite mindre modellerna 4120 och 4220.

Motorn på de större modellerna är effektivare än på de föregående Lundbergmodellerna i 10-serien (5210, 6210 och 7210), dvs. 97 kW/2 000 r/min. Också effekten för de mindre modellerna har ökat och är nu 80 kW/2 400 r/min. Såväl de större som de mindre nya modellerna drivs nu av ekonomiska och miljövänliga motorer, som fyller utsläppsnormen enligt 3B.

Alla Lundberg-nyheterna i 20-serien är försedda med nya, moderna och användarvänliga ramkonstruktioner. Dessutom kan alla de punkter som kräver service, kontroll eller påfyllning dagligen enkelt och smidigt nås utifrån utan att öppna motorhuven. T.ex. batterihuset är enkelt att öppna och underhålla, säger produktgruppschef Jan Aspvik från Lännen Tractors Oy.

Lundberg-redskapsbärarna är kända för sin goda ergonomi. För att arbetet ska framskrida så behagligt som möjligt, har man på de nya modellerna fäst ännu mer uppmärksamhet vid ergonomin än tidigare. Bullernivån i hytten är den lägsta på marknaden och manöverorganen har planerats med tanke på långvarigt och smidigt arbete; allt som behövs kan manövreras via en enda joystick. Också sikten från hytten är utmärkt.

Tack vare den avancerade informationscentralen för föraren, är arbetsförloppet enkelt att hålla under kontroll. Det är möjligt att programmera arbets-, förar- och redskapsspecifika rörelsehastigheter och flöden för tilläggshydrauliker i sina egna minnesplatser. De inställningar på centralsmörjningen som utförs på den display som är kopplad till CAN-bussen, förbättrar maskinens servicevänlighet, ökar dess livslängd och gör det lättare att hålla den ren. Hela diagnostiken är enkelt att visa på displayen, berättar Jan Aspvik.

Det lastavkännade hydraulsystemet producerar ekonomiskt just precis det flöde som behövs för tillfället för de aktuella arbetsredskapen utan att alstra något värmespill eller belasta motorn i onödan. Lastaren har stor lyftförmåga och tack vare maskinens konstruktionslösning är också tipplasten stor.

De nya Lundbergarna i 20-serien har konstruerats så att de har lämplig mängd nya egenskaper men samtidigt har man passat på att bevara de styrkor som har varit uppskattade redan tidigare. De nya modellernas obestridda trumfkort vid sidan av snabbheten, smidigheten och styrkan, är produktivitet, mångsidighet och miljöansvar. All arbeten kan utföras med en maskin under alla årstider, summerar Jan Aspvik.

De nya Lundberg-modellerna visas för första gången i Finland i Lepaa 14–16 augusti och på utställningen FinnMETKO 2014 i Jämsä 28–30 augusti. Produktionen av de nya modellerna inleds stegvis under hösten.


För mer information kontakta:

Max Kvickström
+46 70  4182604  
max.kvickstrom@lannentractors.se

 

Lundberg - Egenskaper

« Tillbaka