Lundberg

Du är nu: Media  »  Nyheter

Premiär för NYA 10-SERIEN

15.5.2013

Lundberg Hymas AB i Skellefteå lanserar nu en ny serie av Lundberg redskapsbärare. Den nya 10- serien görs tillgänglig på de större modellerna Lundberg 5210, Lundberg 6210 och Lundberg 7210. Givetvis innehåller modellprogrammet ett stort antal produktnyheter som ytterligare stärker Lundbergs position i redskapsbärarsegmentet.

Bland annat har 10-serien utrustats med ett nytt Sauer ”CANBUS” styrsystem. Det innebär att såväl transmissionslinan som arbetshydrauliken styrs elektronisk via maskinens dator som skickar ut digitala signaler för att maximera rätt effektuttag i varje arbetsläge. Systemet medför även en klar bränslebesparing när man kontinuerligt övervakar effektuttagen, samt att man inte kör ut onödig effekt som bara slutar i värmeförlust.
Föraren kan lätt överblicka vilka funktioner som är aktiverade och vad som händer med maskinen på den ergonomiskt placerade displayen i hytten.

 Lundberg 6210


Kraftigare lastare

Det är sedan enkelt för föraren att välja olika redskapsprogram som underlättar arbetsmomenten. Bland annat genom ett flertal förhandsinställda redskapsprogram, t ex: buskröjningsaggregat, snöfräs, sopvalls. Det är smidigt att programmera om ett program till annat oljeflöde eller tryck. Allt kan göras i hytten under arbetets gång.


Lundberg 6210 och 7210 har dessutom fått en kraftigare och styvare lastare. Den nya rördragningen förbättrar förarens sikt framåt. Rördragningen på lastaren är placerad under lastaren så att hydraulikkopplingar endast sticker upp längst fram på lastaren, vilket ger maximal sikt. Som tillval finns ett stort antal hydraulikuttag, såväl cylinderuttag som motoruttag och dräneringsledningar. Valbart även med olika snabbkopplingsalternativ.


Förbättrad komfort

Hyttkomforten har ytterligare förbättrats. Bland annat genom en helt ny instrumentbräda med infälld datordisplay. Benutrymmet har utökats markant så att såväl långa som korta förare ska ha en bekväm körställning. Ett flertal nya förvaringsfack har tillkommit. Fördelningen av inkommande luft från ECC anläggningen, såväl kall- som varmluft, har förbättrats. Multifunktionsjoysticken för manövrering av maskinens alla funktioner är ny. Alternativa ljudsystem är valbara mellan standard eller premium med hög ljudkvalitet. Ny LED-belysning i hytten inkluderar även för insteg till hytten. Dessutom har hyttdörren ett nytt dämpningssystem. Alla faktorer som bidrar till den gedigna Lundbergskänslan.


Följande modellprogram tillverkas idag inom Lundberg Hymas AB:

Lundberg 4100Ls
Lundberg 4200Ls
Lundberg 5210
Lundberg 6210
Lundberg 7210


För ytterligare information kontakta:

Lundberg Hymas AB
Max Kvickström
max@lundberghymas.se
Tel: 070-418 2604

 

Lundberg Hymas AB:s koncernförhållande:

Ägare: Lännen MCE Oy som är Nordeuropas ledande producent av välbeprövade, specialanpassade maskiner, tilläggsutrustning och service inom entreprenad, vatten och miljöbyggnation. I koncernen ingår Lännen Tractors Oy i Loimaa, Lundberg Hymas AB i Skellefteå och Lannen Tractors AB i Jönköping.

« Tillbaka