Lundberg

Du är nu: Media  »  Nyheter

Den 5000 ”Lundbergaren” från Skellefteå

31.5.2012

I år är det 35 år sedan den första Lundberg redskapsbäraren levererades från fabriken i Skellefteå. Året var 1977 när den första 341-modellen producerades och levererades.

Skellefteå Kommun mottog den 5000 Lundbergaren av modell Lundberg 6200Lse. 

Skellefteå Kommun mottog den 5000 Lundbergaren av modell Lundberg 6200Lse.

Bröderna Lundberg startade sin mekaniska verksamhet i Skellefteå 1945. Lundberg Hymas AB har en lång historik sedan 1977. Inom verksamheten har man även tillverkat baklastare (hjullastare), grävlastare, väghyvlar och till dagens produktsortiment som är redskapsbärare. Konceptet redskapsbärare innebär att den så kallade ”Lundbergaren” idag betraktas som marknadens teknikledande redskapsbärare och originalet.

Produktprogrammet omfattar idag 5 modeller i viktklasser från 4 till 7 ton. Samt med närmare 500 optioner.

Idag har företaget en väluppbyggd säljorganisation i Sverige, Norge, Finland. Har importörer i Baltikum och Ryssland. Fabriken jobbar aktivt med att kundanpassa produkterna för slutkundens önskemål och krav redan på fabriken i Skellefteå. Exportverksamheten växer stadigt och blir en allt viktigare faktor när fabriken planerar för kommande produktionsvolymer och verksamhet. Samtidigt som man intensivt jobbar med att utöka sina markandsandelar även här i Sverige.

Produktvecklingen har kontinuerligt varit den viktiga delen av verksamheten. När bröderna Lundberg började bygga upp kompetensen efter starten 1945, kring lastmaskiner var det mekaniska innovationer som tex. parallellföring och redskapsfästen som var unika. Idag är det effektiv omvandling av motoreffekt till nyttoeffekt för att tex. ge maskinen snabbhet samt kunna manövrera rätt hydrauliskt oljeflöde för olika applikationer och redskap.

Samt ergonomi för föraren som tillbringar minst en tredje del av dygnet på sin arbetsplatts i maskinen. För framtiden är miljöaspekter som t.ex. ytterligare minskad energiförbrukning och förbättrad rening av avgaser och utsläpp i naturen mycket viktiga utvecklingsfrågor.

Skellefteå Kommun mottog den 5000 Lundbergaren av modell Lundberg 6200Lse.

Följande modellprogram tillverkas idag av Lundberg Hymas AB:

Lundberg 4100Ls
Lundberg 4200Ls
Lundberg 5200Lse
Lundberg 6200Lse
Lundberg 7200Lse

 

För ytterligare information kontakta:

Lundberg Hymas AB
Max Kvickström
max@lundberghymas.se


Lundberg Hymas AB:s koncernförhållande

Ägare Lännen MCE Oy är Nord-Europas ledande producent av välbeprövade, specialanpassade maskiner, tilläggsutrustning och service inom entreprenad, vatten och miljöbyggnation. Till koncernen inom Lännen MCE ingår Lännen Tractors Oy i Loimaa, Lundberg Hymas AB i Skellefteå, Lannen Tractors AB i Jönköping, Omsättning av Lännen MCE Oy är ca. 500 miljoner SEK och antal anställda 150 personer.

« Tillbaka